Spanbanden kopen? Met of zonder ratel veilig vervoeren!
menu
Spanbanden
Vergelijken

Spanbanden

Spanbanden zijn onmisbaar als het gaat om het vastzetten van goederen of voertuigen tijdens het vervoer. Bij Bouwman Aanhangwagens in Assen beschikken we daarom ook over een ruim assortiment spanbanden. Zo kun je bij ons terecht voor spanbanden met ratel en ook spanbanden zonder ratel, voor het vastzetten van je brommer, scooter, motor en ook auto. Vervoer je regelmatig andere goederen, zoals bouwmaterialen? Ook dan zijn spanbanden van belang.

Waarom kiezen voor spanbanden?

Spanbanden bieden tal van voordelen ten opzichte van andere methoden om ladingen vast te zetten. Ten eerste zijn ze uiterst betrouwbaar en sterk. De banden zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal dat bestand is tegen zware belastingen en langdurig gebruik. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat je lading stevig wordt vastgezet en niet zal verschuiven tijdens het transport. Daarnaast zijn spanbanden ook zeer veelzijdig in gebruik. Ze kunnen worden gebruikt voor allerlei soorten ladingen of het nu gaat om grote objecten zoals meubels of kleinere items die gemakkelijk kunnen verschuiven. Met verschillende lengtes en breeksterkte beschikbaar, kun je de juiste spanbanden kiezen voor iedere klus.

Hoe werken spanbanden?

Het gebruik van spanbanden is eenvoudig en vooral ook efficiënt. De banden bestaan uit een sterke riem met een ratelsluiting aan het ene uiteinde en haken aan het andere uiteinde. Om de lading vast te zetten, wikkel je de band om het object en haak je de haken in de bijbehorende ogen of bevestigingspunten van je aanhangwagen. Vervolgens gebruik je de ratel om de spanband strakker te trekken totdat de lading stevig is vastgezet.

Verschillende soorten spanbanden

Wanneer we het hebben over spanbanden, dan kunnen we onderverdelen in twee categorieën. De eerste is met ratel en de tweede is zonder ratel.

Spanbanden met ratel

Een van de meest populaire soorten spanbanden zijn de varianten met ratelmechanisme. Deze spanbanden maken gebruik van een ingebouwd ratelsysteem om de spanning te vergrendelen en vast te houden. Het voordeel van spanbanden met ratel is de eenvoudige bediening en de mogelijkheid om de spanning nauwkeurig af te stellen. Dit maakt ze ideaal voor het zekeren van zware ladingen die extra stevigheid vereisen.

Spanbanden zonder ratel

Voor bepaalde toepassingen kan het echter handiger zijn om te kiezen voor spanbanden zonder ratel. Deze varianten maken gebruik van een gesp- of veersluiting om de lading vast te zetten. Het voordeel van deze spanbanden is dat ze snel en gemakkelijk kunnen worden losgemaakt, wat vooral handig is als je regelmatig goederen moet laden en lossen.

Spanbanden voor de motor

Specifiek voor motorliefhebbers zijn er ook spanbanden die speciaal ontworpen zijn voor het vastzetten van motoren tijdens transport op de motortrailer. Deze spanbanden zijn voorzien van extra bescherming om schade aan de motor te voorkomen. Denk hierbij aan zachte bekleding om krassen te voorkomen en bevestigingspunten die precies op maat zijn gemaakt voor verschillende typen motoren.

Spanbanden kopen bij Bouwman Aanhangwagen

Bij Bouwman Aanhangwagen kun je niet alleen terecht voor het kopen van een aanhangwagen of een aanhanger huren. Wij beschikken namelijk ook over een enorm assortiment accessoires, waaronder spanbanden voor het veilig vervoeren van je lading. Daarbij maakt het niet uit of je nu op zoek bent naar specifieke Acebikes spanbanden of spanbanden met of zonder ratel. Twijfel je nu over welke spanbanden het meest geschikt zijn voor jouw klus? Kom dan vrijblijvend bij ons langs in Assen of neem contact met ons op voor een passend advies.

Webshop laten maken door Dotsimpel
bouwman whatsapp
whatsapp icon 0592 - 70 02 91