Aanhanger service en onderhoud Assen
menu
Service & Onderhoud

Service & Onderhoud

Voor al het kleine of grote onderhoud bent u bij Bouwman Aanhangwagens aan het juiste adres, zowel voor een geremde als ongeremde aanhangwagen. Onze ervaren onderhoudsmonteurs hebben de beschikking over alle benodigde apparatuur én tevens de mogelijkheid alle gangbare onderdelen uit het magazijn te kunnen gebruiken.

Wij geven u vooraf altijd een schatting van de te maken kosten. Daarnaast zal er altijd overleg met u gepleegd worden bij het vervangen van onderdelen aan uw aanhangwagen. Indien u meerdere onderdelen wilt laten vervangen, kunnen wij u altijd een passende offerte doen toekomen. Het onderhoud van aanhangwagen en trailer is bij ons in goede handen. Voor meer informatie en een vrijblijvende afspraak, kunt u contact opnemen middels de onderstaande knop. Wij staan u graag te woord per telefoon of tijdens een bezoek aan onze werkplaats.

calendar_month Maak een afspraak >

Regulier onderhoud

Als vakdealer zijn wij uitgerust om naast periodiek onderhoud ook grote of kleine reparaties aan uw aanhanger uit te voeren. Bij kleine reparaties en onderhoud kunt u meestal uw aanhangwagen dezelfde dag weer ophalen. Bij grotere reparaties of onvoorziene mankementen kan het langer duren. Tegen een geringe vergoeding kunt u, indien beschikbaar, een aanhangwagen van ons gebruiken. Een onderhoudsbeurt wordt vooraf met u doorgesproken en daar krijgt u dus ook vooraf een prijsopgave voor.

Service & Onderhoud

Merken onderhoud

Wij repareren aanhangwagens van Saris, Anssems, Eduard, Hapert, Stema, Kalf, Powertrailer, Brian James, Erde, Humbaur, ATEC, Henra, Freewheel, Humbaur, Pega, maar ook eigenbouw of merken die hierboven niet staan. Waar mogelijk gebruiken wij originele onderdelen. U ontvangt altijd een gespecificeerde factuur waarop de werkzaamheden en vervangen onderdelen duidelijk omschreven zijn.

Service & Onderhoud
Service & Onderhoud

Regulier onderhoudsinterval

Veel fabrikanten van aanhangwagens stellen hun eigen onderhoud- en controleschema op. Meer informatie hierover vindt u in het onderhoudsboekje of de handleiding, of op de website van de betreffende fabrikant.

De minimale onderhoudsinterval die wij voorschrijven is:

 • Na de eerste 100 kilometer dienen de wielmoeren nagetrokken (aangedraaid) te worden. Dit kunt u eenvoudig zelf doen met behulp van een wielsleutel.
 • Na de eerste 1000 kilometer dient een inspectie van alle draaiende delen plaats te vinden. Deze inspectie is een service-inspectie die wij gratis uitvoeren.
 • Na 10.000 kilometer, of maximaal 2 jaar na aanschaf, moet de aanhangwagen de eerste onderhoudsbeurt krijgen.
 • Vanaf dat moment wordt er elke 10.000 kilometer, of minimaal 1 maal per jaar, een onderhoudsbeurt voorgeschreven.

BOVAG Onderhoudsbeurt

Als BOVAG-bedrijf controleren wij de volgende punten:

 • Oplooprem
 • Assen en chassis
 • Opbouw
 • Verlichting
 • Paarden- en veetrailers
download Download BOVAG controlepunten >

Aanhanger onderhoud bij Bouwman

 • Voor alle aanhanger merken
 • Kwaliteit voor de beste prijs
 • Een snelle check-up uitvoeren
 • Modificatie diagnose en schadeherstel
 • Bij noodzakelijke reparaties krijg je vooraf een prijsopgave en sta je nooit voor verrassingen
 • We verhelpen eventuele problemen direct
 • Full service contracten zakelijke klanten

Heldere bepalingen

Bouwman Aanhangwagens Assen is gecertificeerd BOVAG lid. Heldere garantiebepalingen en de mogelijkheid tot het afsluiten van een servicecontract maken uw zekerheid compleet. Onderhoud en reparatie kunnen snel en vakkundig in eigen huis worden uitgevoerd. Zekerheid die u bij Bouwman Aanhangwagens vindt. Bovendien geeft Bouwman Aanhangwagens Assen uw gekochte aanhangwagen na 3 maanden een gratis eerste servicebeurt.

Service & Onderhoud
Service & Onderhoud
Service & Onderhoud
Service & Onderhoud

Kosten laag houden

Eventuele herstelwerkzaamheden of vervangende onderdelen worden tot een bedrag van € 75,- direct vervangen. Indien de extra kosten meer dan € 75,- zijn, wordt u eerst een prijsopgave gedaan. Dit doen wij om de kosten voor u zo laag mogelijk te houden. Bij een complete onderhoudsbeurt van uw aanhangwagen controleren we een aantal zaken:

 • Bewegende delen van de aanhanger
  Wij controleren alle draaiende delen en aan slijtage onderhevige onderdelen. Dat zijn de remtrommels, banden, torsieas, oplooprem, remkabel, breekkabel, neuswiel, schokbrekers, uitdraaipoten en de naven. Deze worden gecontroleerd, gesmeerd waar nodig en eventueel bijgesteld. Daarnaast worden de sluitingen van de aanhangwagen gecontroleerd. En wordt een visuele inspectie gedaan van het onderstel, chassis, banden en vloer.
 • Verlichting van de aanhanger
  De remlichten , achterlichten, mistachterlicht, achteruitrijverlichting, breedtelampjes en zijmarkering worden gecontroleerd en waar nodig en binnen budget worden lampjes, verlichtingsglaasjes en/of complete verlichtingsunits direct vervangen. De verlichtingskabel wordt visueel gecontroleerd op doorslijten en de stekker wordt gecontroleerd en ingespoten met een vocht- en corrosiewerend middel.
 • Technisch rapport
  De uitgevoerde werkzaamheden en de inspectie van de aanhangwagen worden weergegeven in een technisch rapport.

Onderdelen voor uw aanhanger

Naast ons ruime aanbod aan aanhangers vindt u in ons assortiment ook alle verschillende onderdelen die u nodig kunt hebben voor uw aanhanger of trailer. Met deze onderdelen maakt u uw trailer echt af en weet u zeker dat u altijd alles bij zich heeft. Gebruik bijvoorbeeld onze motorklemmen om uw motor goed vast te kunnen zetten op de trailer. Of kijk in ons assortiment aan spanbanden om te kijken welke het beste aan uw wensen voldoen. We hebben ze mét en zónder ratel! Daarnaast hebben we ook oprijplaten die het u een stuk makkelijker kunnen maken om de motor op de trailer te krijgen. Tot slot hebben we ook nog opbergkisten, zowel in kunststof als in aluminium uitgevoerd. Hier kunt u alle benodigdheden in opslaan, zodat dit allemaal verzameld is en veilig wordt opgeborgen.

Motorklemmen >
Spanbanden >
Oprijplaten >
Opbergkisten >

Door heel Nederland

U kunt ons vinden in Assen, maar dat betekent niet dat we alleen maar klanten in onze eigen regio kunnen bedienen. Sterker nog: wij ondersteunen aanhangers én trailers door heel Nederland! U kunt op Bouwman Aanhangwagens rekenen.

Professioneel advies

Naast dat we al jarenlang in de branche werken, zijn we zelf ook gebruiker. We weten dus precies wat er allemaal aan onderhoud nodig is. Vraag ons daarom gerust om advies, want wij helpen u met alle plezier veilig verder op weg!

Full service contracten

Totale service, daar gaan we voor met onze full service contracten. Een full service contract bij Bouwman Aanhangwagens houdt in: aanschaf, onderhoud, reparatie, banden en 24-uurs noodservice met vervangende aanhanger.

Webshop laten maken door Dotsimpel
bouwman whatsapp
whatsapp icon 0592 - 70 02 91