Waar moet ik op letten bij de aankoop van een motortrailer?
menu
Waar moet ik op letten bij de aankoop van een motortrailer?
  • event 08-01-2024
  • schedule 12:14
  • timer 4 minuten

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een motortrailer?

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een motortrailer?

Wil je een motortrailer kopen voor het veilig en verantwoord kunnen vervoeren van één of meerdere motoren? Dan zijn er een aantal zaken om serieus rekening mee te houden. Niet iedere trailer is namelijk geschikt voor het vervoeren van bepaalde type motoren. Het vinden van de geschikte trailer kan dus best een uitdaging zijn, vooral wanneer je niet precies weet waar je op moet letten. Maar geen zorgen! Wij bij Bouwman Aanhangwagens staan namelijk 6 dagen per week voor je klaar om je te helpen. Dus kun jij wel wat tips gebruiken of ben jij je nog aan het oriënteren op het vinden van een passend model, dan zit je hier goed!

De juiste afmeting

Een van de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een motortrailer is de juiste maat. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je motor perfect past. Daarom is het belangrijk om de afmetingen van je motor te weten voordat je een trailer koopt. Let op de lengte, breedte en hoogte van je motor om ervoor te zorgen dat de trailer voldoende ruimte biedt en je je motor(en) veilig kunt vervoeren. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je motor te veel beweegt of misschien zelfs wel niet helemaal op de trailer past.

Het laadvermogen

Naast de afmetingen is het ook van belang om te kijken naar het laadvermogen van de motortrailer. Dit verwijst naar het maximale gewicht dat de trailer kan dragen. Zorg ervoor dat het laadvermogen van de trailer voldoende is om je motor veilig te kunnen vervoeren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je op zoek bent naar een trailer voor meerdere motoren, ook dan speelt niet alleen het formaat, maar ook het maximale laadvermogen een belangrijke rol. Kijk daarbij ook naar het gewicht dat het voertuig dat de trailer moet voortrekken maximaal mag trekken en of je zelf beschikt over het juiste rijbewijs voor het trekken van een motortrailer.

Type trailer

Kijken we naar het type trailer, dan heb je verschillende opties. Zo heb je de keuze uit een afzinkbare motortrailer, geremde motortrailer of ongeremde motortrailers en kun je kiezen voor een wheely trailer. Zo heeft ieder type zijn eigen voordelen en kenmerken. Het is daarom dus ook belangrijk om goed te kijken naar wat jij belangrijk vindt, zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken. Stel dat je een wat zwaardere motor hebt, dan kan een afzinkbare trailer handig zijn, zodat je de trailer kan laten zakken om de motor er vervolgens gemakkelijk op te kunnen rijden. Twijfel je? Dan denken wij bij Bouwman graag met je mee. Zo kun je bijvoorbeeld ook eerst een motortrailer huren, zodat je kunt kijken of dit het model is dat het beste bij je past.

Afzinkbare motortrailer

Een afzinkbare motortrailer kan een goede keuze zijn als je gemakkelijk je motor wilt laden en lossen. Door het afzink systeem kun je de trailer verlagen, waardoor je motor gemakkelijk op- en af kunt rijden. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld met een zware motorfiets reist.

Geremde motortrailer

Een geremde motortrailer is aan te raden als je regelmatig lange afstanden aflegt met je motor. Door de remmen heb je meer controle tijdens het rijden en kan de trailer beter stoppen. Dit is vooral belangrijk wanneer je met een zwaardere motorfiets reist.

Ongeremde motortrailer

Als je een lichtere motor hebt en voornamelijk korte afstanden aflegt, kan een ongeremde motortrailer voldoende zijn. Deze trailers hebben geen remmen, maar kunnen nog steeds veilig zijn voor kleinere motoren. Zorg er wel voor dat je de maximale draagcapaciteit van de trailer respecteert.

Wheely trailer

Een wheely trailer is ideaal voor het vervoeren van je motor achter bijvoorbeeld een camper of caravan. Deze trailer neemt relatief weinig ruimte in beslag en daarom dus ook ideaal voor het compact vervoer.

Veiligheid

Veiligheid speelt natuurlijk een cruciale rol bij het vervoeren van je motor. Het is belangrijk om te controleren of de trailer uitgerust is met voldoende veiligheidsvoorzieningen, zoals goede verlichting en stevige bevestigingspunten voor de motor. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de kwaliteit van het materiaal waarvan de trailer is gemaakt, zodat je erop kunt vertrouwen dat deze langdurig meegaat. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken bij ons! Wij controleren namelijk iedere aanhanger en trailer, zoals nieuw als occasion, zodat we zeker weten dat alles in orde is.

Komt bij ons langs voor vrijblijvend advies

Wanneer je op zoek bent naar een motortrailer, maar nog niet helemaal weet wat je precies zoekt of waar je op moet letten, dan is het verstandig om gewoon eens vrijblijvend bij ons langs te komen. Zo kunnen we eens rustig samen bespreken wat je precies zoekt en wat je wensen allemaal zijn. Op basis daarvan kunnen wij kijken of we in ons huidige assortiment een geschikte variant hebben of dat we voor je op zoek moeten naar die ene trailer die aansluit bij jouw wensen.

Webshop laten maken door Dotsimpel
bouwman whatsapp
whatsapp icon 0592 - 70 02 91