Schamelaanhangers huren
menu
Schamelaanhangers huren

Schamelaanhangers huren

Een schamelwagen is een aanhangwagen die ideaal is voor het vervoer van groot materiaal. Doordat het volledige gewicht van de lading door de schamelwagen gedragen wordt, heeft u nooit last van teveel of te weinig kogeldruk tijdens het transport. Dit zorgt voor een veiliger vervoer en prettige tocht voor iedereen.

De schamelwagen dankt zijn naam aan de unieke schamel die voor de verbinding tussen de aanhangwagen en het voertuig zorgt. De trekboom aan de schamel kan in alle richtingen bewegen wat de schamelwagen vele voordelen geeft ten opzichte van andere aanhangwagens. Omdat de voorste wielen die vast zitten aan de schamel naar links en recht kunnen bewegen worden dit sturende wielen. De schamelwagen kan daarom eenvoudig gemanoeuvreerd worden zonder een voertuig, mits deze niet te zwaar beladen is. Toch heeft de schamelwagen al bij vele mensen tot ergernis geleid. Het achteruitrijden met een schamelwagen is namelijk geheel tegengesteld aan dat van andere aanhangwagen. De wagen draait niet alleen op de trekhaak van het voertuig, maar ook rond zijn voorste as. Achteruitrijden met een schamelwagen vraagt dus om enige oefening.

De schamelwagen heeft zijn assen vooraan en achteraan. Dit geeft bij het laden en lossen stabiliteit omdat de schamelwagen niet kan kiepen zoals een gewone aanhangwagen. Deze assen dragen dus het volledige gewicht van de lading, wat het aan- en afkoppelen van een beladen schamelwagen eenvoudig maakt. Enkel het gewicht van de trekboom wordt op de trekkogel gelegd.

Webshop laten maken door Dotsimpel
bouwman whatsapp
whatsapp icon 0592 - 70 02 91