Assen
menu
Assen

Assen

Resultaten filteren
close
Merk
As type
Meer weergeven
Flensmaat
Meer weergeven
Lager
Padmaat
Meer weergeven
Remsysteem
Remtype
Wielaansluiting
Veersysteem
Veerarm
Vergelijken

Assen voor de aanhangwagen

De assen van KNOTT zijn van zeer hoge kwaliteit. De KNOTT assen zijn leverbaar met verschillende veersystemen. De rubbergeveerde torsieas is de meest voorkomende as op aanhangers. Maar wij leveren ook staaltorsie, spiraal geveerd en star (niet geveerd) uitgevoerd met bladveren. Een as van hoge kwaliteit op de aanhangwagen is voor een groot deel bepalend voor een goede wegligging.


Assen voor boottrailers

Knott assen voor boottrailers hebben speciale kenmerken. Zo hebben de boottrailer assen vaak waterdichte lagers of speciale bevestigings-mogelijkheden voor de gewichtsverdeling om de boottrailer te kunnen verplaatsen, oftewel speciale padden voor bevestiging met stroppen. De naafdoppen zijn voorzien van de tekst "waterproof".


Padmaat
De padmaat is in combinatie met de flensmaat een belangrijk gegeven bij de keuze van de as. Dit is de hartmaat van de bevestigingspadden op de desbetreffende aanhangwagenas. Bij onze ongeremde assen loopt de padmaat van 900 t/m 1500mm. De geremde assen zijn standaard met padmaat 1000 t/m 1900mm verkrijgbaar. Mocht u in de webshop niet de juiste padmaat kunnen vinden, neem dan vooral contact op met onze verkoopafdeling. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.


Flensmaat
Ook de flensmaat is een belangrijk uitgangspunt bij het kiezen van de juiste vervanging van de as. De flensmaat dient niet verward te worden met de spoorbreedte. De flensmaat is de afstand in millimeters tussen de vlakke zijden van de beide remtrommels. Let op: hierbij worden de wielbouten, draadeinden en de naafdop niet meegenomen. De spoorbreedte wordt gemeten met de hart-op-hart maat van het loopvlak van de band.

Webshop laten maken door Dotsimpel
bouwman whatsapp
whatsapp icon 0592 - 70 02 91